skip to Main Content
Esther Buitenhuis | Directeur

Esther Buitenhuis | Directeur

Ik ben Esther Buitenhuis en ik geniet al heel wat jaren van het bruisende leven op de basisschool. Ik vind het geweldig dat ik de Liefde van Christus mag uitdragen en daarom werk ik ook op deze school. Elk kind is uniek geschapen, ieder met eigen gaven en talenten en dat maakt elk kind zo bijzonder en dat is zo genieten! Ik heb gewerkt als leerkracht, gedragsspecialist, coaching hoogbegaafdheid, adjunct en medewerker onderwijshuisvesting. Al deze mooie functies wil ik voor Christal samenvoegen tot mijn taak als schoolleider. Wat bijzonder dat ik leiding mag geven aan een enthousiast team op een school met zoveel mooie christallen van kinderen. Ik voel me hier als een vis in het water en ben God dankbaar voor het werk dat ik hier op Christal mag doen. Tienduizend redenen…

Lees meer
Ankie Ridderbos | Administratief Medewerker

Ankie Ridderbos | Administratief medewerker

Boudewijn Vonck | Vakleerkracht Bewegingsonderwijs / Leerkracht Groep 5/6 / ICT Coördinator

Boudewijn Vonck | Vakleerkracht bewegingsonderwijs / Leerkracht groep 5/6 / ICT coördinator

Dit is alweer mijn 10e jaar op basisschool Christal. Dit jaar heb ik een nieuwe rol als vakleerkracht bewegingsonderwijs. Het is heerlijk om de kinderen dit onderwijs te bieden want bewegen is gezond. In mijn lessen bied ik veel diverse sporten aan om kinderen te laten ontdekken welke sport ze leuk vinden.

Daarnaast zet ik de ICT en techniek op de kaart bij ons op school. Ik ben regelmatig bezig met 3d-printers, VR-brillen en robots.

Kinderen verder helpen in het leren en het ontdekken van de wereld is iets waar ik energie uit haal. Het is schitterend om dit op een school te doen waar de christelijke identiteit hoog in het vaandel staat.

Daniëlla Moes | Leerkracht Groep 3/4 En Groep 8

Daniëlla Moes | Leerkracht groep 3/4 en groep 8

Drie dagen per week werk ik met veel plezier op Christal. Dit jaar geef ik les aan groep 3/4 en aan groep 8. Een heel verschil in leeftijd en ontwikkeling, maar ook veel overeenkomsten. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen ontwikkelen en mogen schitteren. Ik vind het mooi om kinderen hierbij te helpen. Ook geniet ik erg van samen creatief bezig zijn, zingen en muziek maken. 

Ellie Weening | Onderwijsassistent

Ellie Weening | Onderwijsassistent

Mijn naam is Ellie Weening, sinds 2006/2007 ben ik werkzaam als onderwijsassistente bij Noorderbasis. Ik werk nu voor mijn tweede jaar hier op Christal, op de maandag en de woensdag. Ook ben ik nog 1 dag werkzaam op de Oranje Nassau in Kootstertille. Het werk wat ik doe vind ik ontzettend leuk. Het is erg afwisselend, maar vooral ook heel dankbaar werk. Ik help in verschillende groepen. Meestal werk ik met individuele leerlingen of groepjes leerlingen. Maar soms ben ik ook aanwezig in de klas ter ondersteuning van de leerkracht. Het is heel fijn om een kind extra ondersteuning te kunnen bieden als het even niet lukt. Ik vind het ook fijn iets voor de kinderen te betekenen die wat extra aan kunnen. God heeft elk kind uniek gemaakt met zijn/haar eigen gaven en talenten, ik vind het heel mooi dat ik onderdeel mag zijn in hun leer/groei proces. Ook mag ik de kinderen in dit proces meegeven dat ze een liefdevolle Vader in de hemel hebben die voor ze zorgt en waar ze op mogen bouwen!

Esther De Jong | Leerkracht Groep 8

Esther de Jong | Leerkracht groep 8

Mijn naam is Esther de Jong en in januari 2023 ben ik geslaagd voor de pabo. Ik geef van maandag tot en met donderdag les aan groep 8. Ik werk met plezier op basisschool Christal. Een school waar iedereen mag schitteren als een Christal, omdat God ons uniek en bijzonder heeft geschapen. Ik geniet van het lesgeven en de leergierigheid van kinderen. Ik vind het belangrijk dat kinderen leren om te leren en daarbij hun eigen kwaliteiten en uitdagingen leren kennen. Ze mogen steeds meer ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen. Van dit proces wil ik graag onderdeel zijn. Samen met de hulp van onze Hemelse Vader, het team en de ouders vind ik het mooi om samen te werken aan de ontwikkeling van de kinderen op Christal.

Esther Hamming | Hoogbegaafdheidsspecialist

Esther Hamming | Hoogbegaafdheidsspecialist

Dit jaar werk ik op maandagmorgen met de meer-en hoogbegaafde kinderen. Ik geniet ervan om de talenten en capaciteiten van deze kinderen tot bloei te laten komen. Samen nadenken over moeilijke vraagstukken en dan die schittering in hun ogen te zien als ze de oplossing hebben gevonden. Dat zijn voor mij gouden momenten!

Gea Zuidema | Leerkracht Groep 3/4

Gea Zuidema | Leerkracht groep 3/4

Sinds 2019 werk ik met veel plezier op Christal. Ik geef les in groep 3/4. Het is een voorrecht om in deze groep te werken. De kinderen leren er vaardigheden die ze hun hele leven gebruiken. Leren lezen, schrijven en rekenen en ik mag ze hierin begeleiden! Ik vind het leuk om de lesstof op een speelse manier aan te bieden, passend bij een thema. Ook mag ik ze vertellen over onze Vader in de hemel; waardevolle momenten waar we samen van genieten.

Gina Boekema | Intern Begeleider

Gina Boekema | Intern Begeleider

Ik ben sinds dit schooljaar werkzaam op basisschool Christal als IB’er. Ik vind het een mooie uitdaging om samen met mijn collega’s te kijken wat de kinderen nodig hebben om zich allereerst (en dat is het belangrijkste) fijn te voelen op school en daarna prettig te kunnen leren. Elk kind is anders en heeft begeleiding nodig die bij hem of haar past. God heeft de kinderen op onze school verschillende mogelijkheden en talenten gegeven. Talenten en mogelijkheden die wij mogen aanspreken zodat de kinderen steeds meer leren ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen. Mijn wens voor de school is dat we alle kinderen steeds beter leren zien, kennen en begrijpen en dat we nog beter kunnen aansluiten bij wat zij nodig hebben.

Heleen Bijma | Onderwijsassistent

Heleen Bijma | Onderwijsassistent

Mijn naam is Heleen Bijma en ik sta als onderwijsassistent op basisschool Christal te Grootegast.
Ik ben hier gekomen ten tijde van de lockdown in december 2020. Een best bijzondere manier van binnenkomen bij een school Nu een heel aantal maanden verder heb ik mijn draai hier gevonden. Ken ik de  kinderen en kom ik zo door de hele school heen.
Ik vind het super mooi en dankbaar werk om kinderen vooruit te helpen, een vertrouwensband op te bouwen en ze verder te helpen naar het ontwikkelen van een mooi individueel  persoon, die straks zelfverzekerd de grote wereld in gaat. Wetende dat ze dat nooit zullen doen zonder dat onze God er bij is!
Frank De Graaff | Leerkracht Groep 5/6

Frank de Graaff | Leerkracht groep 5/6

Na heel wat jaren in de financiële wereld te hebben gewerkt sta ik sinds 2018 aan deze school, dit schooljaar in groep 5/6.
Ik kan zeggen dat ik dat met heel veel plezier doe!
Als leerkracht wil ik vertrouwen naar de kinderen uitstralen door ze ruimte te geven en een persoonlijke band met ze opbouwen. Inmiddels heb ik ervaren dat dit voor kinderen de basis is om verder te komen in hun leerproces. Daar wil ik graag onderdeel van zijn.

Jennine Wegter | Leerkracht groep 1/2

” Ik ben Jennine Wegter en sinds dit jaar werkzaam op basisschool Christal. Ik geef 3 dagen in de week les aan groep 1/2 en ik geniet ontzettend van het enthousiasme van deze kleuters. Wat is het heerlijk om te zien hoe onbevangen zij de wereld zien en hoe ze alles tot zich nemen als een spons. 

Wat ik zo mooi vind aan deze school is dat ik de kinderen elke dag over God mag vertellen en ze mag attenderen op al het moois wat Hij gemaakt heeft. Ik ben dan ook graag buiten met de kinderen en leer ze graag dingen over de natuur en over duurzaamheid. Verder ben ik groot voorstander van bewegend leren dus zal je onze klas regelmatig -buiten- zien rennen naar bijvoorbeeld letters of cijfers.” 

Jojan Jonk | Onderwijsassistent

Jojan Jonk | Onderwijsassistent

Al een aantal jaren mag ik werken op Christal, dit doe ik met veel plezier. 
Komend schooljaar zal ik vooral in groep 3/ 4 aanwezig zijn. Ik geniet ervan om met kinderen in deze groep te werken. Je ziet ontzettend veel vooruitgang en dat geeft voldoening. Ik ben dankbaar dat ik op Christal mag werken en op deze manier de gaven die ik van Onze Heer heb gekregen kan inzetten.
Joke Barelds | Onderwijsassistent

Joke Barelds | Onderwijsassistent

Sinds augustus 2019 werk ik met veel plezier, als onderwijsassistent en invalkracht bij de kleuters, op Christal.
Hiervoor heb ik gewerkt als kleuterjuf, peuterjuf, tandarts- en preventieassistente.
4 jaar geleden heb ik bewust de keuze gemaakt om het onderwijs weer in te gaan. Niet voor een klas, maar
om kinderen individueel te begeleiden en collega’s te ondersteunen.
Ik  geniet er enorm van om de kinderen wat extra aandacht te geven en ze in hun kracht te zetten. En vooral
hen te laten beseffen dat ze meer dan geliefd zijn!
Karina Vellema | Onderwijsassistent

Karina Vellema | Onderwijsassistent

Ik ben Karina Vellema en werk sinds december 2021 op basisschool Christal.
Ik werk met ontzettend veel plezier op deze school en geniet van het werken met de kinderen. Voornamelijk ondersteun ik in de onderbouw. Ik vind het mooi om het leerproces van de kinderen te zien en iets voor ze te betekenen.
Het is mooi om de kinderen te zien groeien en bloeien en dit dankbare werk te mogen doen.
Louwrens Pasterkamp | Leerkracht Groep 6/7

Louwrens Pasterkamp | Leerkracht groep 6/7

Sinds 2021 werk ik op Christal. Vijf dagen per week geef ik les in groep 6/7. Kinderen hebben een goede basis nodig om te leren. Veiligheid, duidelijkheid, vertrouwen en gezelligheid zijn hier goede bouwstenen voor. Ik ben dan ook elke dag bezig deze bouwstenen te onderhouden. Deze basis zorgt er voor dat de kinderen zich goed kunnen ontwikkelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Wanneer ik zie dat een kind iets nieuws geleerd heeft, dan geniet ik enorm. Ik houd verder ook veel van gezellighied. De kinderen (en ik zelf natuurlijk ook) moeten met plezier naar school gaan!

Lydian Hofman | Vakleerkracht Bewegingsonderwijs

Lydian Hofman | Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Vanaf 2013 ben ik werkzaam op basisschool Christal. Daar ben ik begonnen als kleuterleerkracht en later kreeg ik er een dag bij als vakdocent bewegingsonderwijs. Inmiddels ben ik als kleuterleerkracht werkzaam op een andere school, maar elke vrijdag mag ik terugkomen op Christal om de gymlessen voor de groepen 3 tot 8 te organiseren. Elke vrijdag voelt een beetje als thuiskomen; bij de kinderen, die ik als kleuter in de klas heb gehad en bij de fijne collega’s.
Tijdens de gymlessen, kunnen de kinderen hun energie kwijt! Ik geniet ervan om bij mijn lessen ieder kind tegemoet te komen, door afwisselende gymlessen te geven, zodat ieder kind zijn beweegtalent kan laten zien en ontwikkelen.
Marijke De Jong | Onderwijsassistent

Marijke de Jong | Onderwijsassistent

Ik vind het erg leuk om weer op Christal te mogen werken. Het vorige school jaar mocht ik al even kennis maken met de school. Ik heb dit als zeer prettig ervaren en was ook blij met de uitnodiging om dit schooljaar weer te komen werken.

Ik houd van God en vind het fijn om te werken op een school met de Bijbel! We hebben op Christal de vrijheid om de verhalen uit de bijbel te vertellen en de liefde van Jezus uit te delen aan de kinderen, ouders en aan elkaar als collega’s. Wat een voorrecht!

Ik mag dit jaar de leerkracht en leerlingen van groep 8 ondersteunen waar zij dit nodig hebben. Ik kan dit niet uit mezelf maar alleen door God die mij hiervoor de kracht, wijsheid en inzicht geeft.

Mirella Welfing | Leerkracht Groep 1/2

Mirella Welfing | Leerkracht groep 1/2

Het komende jaar mag ik starten op Christal in groep 1/2. Daar heb ik veel zin in! Al een aantal jaar mag ik met kleuters werken, waar ik erg van geniet! De puurheid en spontaniteit van deze jonge kinderen vind ik fantastisch.

Ik hoop kinderen vertrouwen en liefde te bieden en het gevoel te geven dat ze ‘gezien’ worden. Erg fijn vind ik het om dit op een christelijke school te doen, met collega’s die dezelfde identiteit delen. Samen op weg, met en door Zijn liefde!

Back To Top