skip to Main Content
Esther Buitenhuis | Directeur

Esther Buitenhuis | Directeur

Ik ben Esther Buitenhuis en ik geniet al heel wat jaren van het bruisende leven op de basisschool. Ik vind het geweldig dat ik de Liefde van Christus mag uitdragen en daarom werk ik ook op deze school. Elk kind is uniek geschapen, ieder met eigen gaven en talenten en dat maakt elk kind zo bijzonder en dat is zo genieten! Ik heb gewerkt als leerkracht, gedragsspecialist, coaching hoogbegaafdheid, adjunct en medewerker onderwijshuisvesting. Al deze mooie functies wil ik voor Christal samenvoegen tot mijn taak als schoolleider. Wat bijzonder dat ik leiding mag geven aan een enthousiast team op een school met zoveel mooie christallen van kinderen. Ik voel me hier als een vis in het water en ben God dankbaar voor het werk dat ik hier op Christal mag doen. Tienduizend redenen…

Lees meer
Ankie Ridderbos | Administratief Medewerker

Ankie Ridderbos | Administratief medewerker

Boudewijn Vonck | Leerkracht Groep 6

Boudewijn Vonck | Leerkracht groep 6

Dit is alweer mijn 8e jaar op basisschool Christal. Met veel plezier en toewijding ben ik hier nog altijd werkzaam. Ik vind het schitterend om elke ochtend de dag te openen met een nieuw lied voor de Heer op de gitaar!

Daarnaast zet ik de ict en techniek op de kaart bij ons op school. Ik ben regelmatig bezig met 3d-printers, VR-brillen en robots.

Kinderen verder helpen in het leren en ontdekken van de wereld is iets waar ik energie uit haal. Ik geniet ervan om dit vorm te geven op basisschool Christal.

Daniëlla Moes | Leerkracht Groep 4b/5

Daniëlla Moes | Leerkracht groep 4b/5

Drie dagen per week werk ik met veel plezier op Christal. Dit jaar geef ik les aan groep 4/5. Wat ik zo leuk vind aan het onderwijs zijn alle verschillende kinderen waarmee ik mag werken. Ieder kind heeft zijn eigen talenten en uitdagingen. Ik vind het mooi om samen te mogen kijken hoe we een stapje verder kunnen komen. 

Ellie Weening | Onderwijsassistent

Ellie Weening | Onderwijsassistent

Mijn naam is Ellie Weening, sinds 2006/2007 ben ik werkzaam als onderwijsassistente bij Noorderbasis. Ik werk nu voor mijn tweede jaar hier op Christal, op de maandag en de woensdag. Ook ben ik nog 1 dag werkzaam op de Oranje Nassau in Kootstertille. Het werk wat ik doe vind ik ontzettend leuk. Het is erg afwisselend, maar vooral ook heel dankbaar werk. Ik help in verschillende groepen. Meestal werk ik met individuele leerlingen of groepjes leerlingen. Maar soms ben ik ook aanwezig in de klas ter ondersteuning van de leerkracht. Het is heel fijn om een kind extra ondersteuning te kunnen bieden als het even niet lukt. Ik vind het ook fijn iets voor de kinderen te betekenen die wat extra aan kunnen. God heeft elk kind uniek gemaakt met zijn/haar eigen gaven en talenten, ik vind het heel mooi dat ik onderdeel mag zijn in hun leer/groei proces. Ook mag ik de kinderen in dit proces meegeven dat ze een liefdevolle Vader in de hemel hebben die voor ze zorgt en waar ze op mogen bouwen!

Esther Hamming | Leerkracht Groep 4b/5

Esther Hamming | Leerkracht groep 4b/5

Elke dag werk ik met veel plezier op basisschool Christal.  Een school waar we allemaal mogen schitteren en stralen, omdat we kinderen van God zijn. Het is mooi om hier samen over te praten, te zingen en hen te laten zien hoe geweldig God is.
Dit jaar werk ik in groep 4b/5. Ik geniet van de onbevangenheid en leergierigheid van deze leeftijdsgroep. Ze mogen steeds meer hun eigen gaven en talenten ontdekken.
Daarbij wil ik hen graag nieuwe dingen leren en ondersteunen in het leerproces. Als alle kinderen bezig zijn op hun eigen niveau en succeservaringen hebben, zijn dat voor mij gouden momenten!
Gea Zuidema | Leerkracht Groep 3/4a

Gea Zuidema | Leerkracht groep 3/4a

Sinds 2019 werk ik met veel plezier op Christal. Drie dagen per week geef ik les in groep 3 en 4. Het is een voorrecht om in deze groepen te werken. De kinderen leren er vaardigheden die ze hun hele leven gebruiken. Leren lezen, schrijven en rekenen en ik mag ze hierin begeleiden! Ik vind het leuk om de lesstof op een speelse manier aan te bieden, passend bij een thema. Ook mag ik ze vertellen over onze Vader in de hemel; waardevolle momenten waar we samen van genieten.

Heleen Bijma | Onderwijsassistent

Heleen Bijma | Onderwijsassistent

Mijn naam is Heleen Bijma en ik sta als onderwijsassistent op basisschool Christal te Grootegast.
Ik ben hier gekomen ten tijde van de lockdown in december 2020. Een best bijzondere manier van binnenkomen bij een school Nu een heel aantal maanden verder heb ik mijn draai hier gevonden. Ken ik de  kinderen en kom ik zo door de hele school heen.
Ik vind het super mooi en dankbaar werk om kinderen vooruit te helpen, een vertrouwensband op te bouwen en ze verder te helpen naar het ontwikkelen van een mooi individueel  persoon, die straks zelfverzekerd de grote wereld in gaat. Wetende dat ze dat nooit zullen doen zonder dat onze God er bij is!
Frank De Graaff | Leerkracht Groep 8

Frank de Graaff | Leerkracht groep 8

Na heel wat jaren in de financiële wereld te hebben gewerkt sta ik sinds 2018 voor groep 8 op deze school.
Ik kan zeggen dat ik dat met heel veel plezier doe!
Als leerkracht wil ik vertrouwen naar de kinderen uitstralen door ze ruimte te geven en een persoonlijke band met ze opbouwen. Inmiddels heb ik ervaren dat dit voor kinderen de basis is om verder te komen in hun leerproces. Daar wil ik graag onderdeel van zijn.
Jakobien Salomons | Intern Begeleider

Jakobien Salomons | Intern Begeleider

Ruim 10 jaar ben ik Intern Begeleider op Christal. Mijn werk is heel veelzijdig, interessant en ik doe het met veel enthousiasme. Het houdt in dat ik de coördinatie heb over de zorg aan leerlingen, leerkrachten tot een hand en een voet ben, ze verder help in hun ontwikkeling door b.v. te kijken in de klas en daar samen over te spreken, leerlingen met hen te bespreken, alle externe contacten onderhoud en bezig ben en blijf met mijn eigen ontwikkeling. Want niet alleen leerlingen leren elke dag, ook wij als leerkrachten blijven leren.

Verder geef ik op  woensdag les aan de kinderen die meer-en hoogbegaafd zijn van groep 2 t/m 8 en die een andere manier van leren hebben dan andere kinderen. Dat vind ik o.a. zo mooi aan onze school, dat er steeds meer ruimte en aandacht komt voor het eigene van het kind en zo ontstaan mooie initiatieven. Want dat is wat mij drijft, zoeken voor onze kleine broertjes en zusjes in Jezus naar wat voor dit ene kind het beste is. Perfect? Geenszins. Maar om dit meer en meer te verwezenlijken hebben we gelukkig de ouders die meedenken en helpen in de zoektochten.

Jojan Jonk | Onderwijsassistent

Jojan Jonk | Onderwijsassistent

Dit is alweer mijn tweede jaar op deze mooie school. Op maandag, dinsdag en donderdag ben ik aanwezig in groep 3/ 4. Regelmatig werk ik met groep 4 op het lesplein of doe ik juist met groep 3 alleen een activiteit. Zo heeft de leerkracht alle tijd voor de andere groep. Ik geniet ervan om met de kinderen te werken, vooral in deze groepen! Je ziet ontzettend veel vooruitgang en dat geeft voldoening. Ik ben dankbaar dat ik op Christal mag werken en op deze manier de gaven die ik van Onze Heer heb gekregen kan inzetten.

Joke Barelds | Onderwijsassistent

Joke Barelds | Onderwijsassistent

Sinds augustus 2019 werk ik met veel plezier, als onderwijsassistent en invalkracht bij de kleuters, op Christal.
Hiervoor heb ik gewerkt als kleuterjuf, peuterjuf, tandarts- en preventieassistente.
2.5 Jaar geleden heb ik bewust de keuze gemaakt om het onderwijs weer in te gaan. Niet voor een klas, maar
om kinderen individueel te begeleiden en collega’s te ondersteunen.
Ik  geniet er enorm van om de kinderen wat extra aandacht te geven en ze in hun kracht te zetten. En vooral
hen te laten beseffen dat ze meer dan geliefd zijn!
Janke Brouwer

Janke Brouwer

Leerkracht groep 1/2

Louwrens Pasterkamp

Louwrens Pasterkamp

Leerkracht groep 7

Lydian Hofman | Vakleerkracht Bewegingsonderwijs

Lydian Hofman | Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Vanaf 2013 ben ik werkzaam op basisschool Christal. Daar ben ik begonnen als kleuterleerkracht en later kreeg ik er een dag bij als vakdocent bewegingsonderwijs. Inmiddels ben ik als kleuterleerkracht werkzaam op een andere school, maar elke vrijdag mag ik terugkomen op Christal om de gymlessen voor de groepen 3 tot 8 te organiseren. Elke vrijdag voelt een beetje als thuiskomen; bij de kinderen, die ik als kleuter in de klas heb gehad en bij de fijne collega’s.
Tijdens de gymlessen, kunnen de kinderen hun energie kwijt! Ik geniet ervan om bij mijn lessen ieder kind tegemoet te komen, door afwisselende gymlessen te geven, zodat ieder kind zijn beweegtalent kan laten zien en ontwikkelen.
Back To Top